Två öbor på Beckholmen


Hej!
Jag tog en kort tur med Mysing idag från Nacka Strand till Nybroplan. På vägen mötte vi en hel del intressanta fartyg. Vid Beckholmen låg Motala Express som håller på att byggas om för att gå i chartertrafik i Stockholm, lägg även märke till att hon har fått en gul skorsten. På andra sidan om pontonen vid Beckholmen låg Bodilla, hon går normalt på färjeleden över Fårösund (Gotland). I den ena dockan låg den åländska skärgårdsfärjan Skiftet. Hon går normalt mellan Långnäs-Kökar med mellanliggande bryggor. Skiftet kommer att ligga på Beckholmen fram till på måndag den 7 maj. Utanför Gröna Lund mötte vi Strömmas ”nya” fartyg Delfin III ex. Vimman, som n uhar blivit ommålad och går i sightseeingtrafik.

M.v.h.
/Kim Viktor


2 svar till “Två öbor på Beckholmen”

  1. Hej ! Kul att se att Motala Express är väl omhändertagen. ”Även om jag tycker hon hör hemma i Vättern” Jag har följt hennes öde sedan flytten på min blogg http://www.batliv.bloggplatsen.se.
    Man kan ju undra varför hon fått en gul skorsten ? Kanske var det så orginal .

    Trevlig sida du har / Anders

    Gilla

    • Hej Anders!
      Tack för din kommentar. Det är ju kul att Motala Express får tillbaka mer av sitt orginalutseeende. Dock vet jag inte om hon passar med gul skorsten. 😉

      Fin blogg du har också.

      M.v.h.
      /Kim Viktor

      Gilla

Lämna en kommentar

Blogg på WordPress.com.