Resa till Riga med spår från vikingtiden, del 1 (utresa)


Påsken är på intågande och i samband med ledigheten är man ju tvungen att ta en liten tur ut på sjön (tillsammans med Mats Östman). Denna gång blev det Riga med Isabelle, mest p.g.a. se om det hade hänt något ombord, sen sist jag åkte (februari förra året).

DSC_0003l
Isabelle i Frihamnen. Man kan ju se att de målat vissa fläckar på skrovet under varvsbesöket, i början av april. Någon som ser hur många nyanser av rött som finns på skrovet nu? 😉

DSC_0007l
Incheckningen gick chockerande snabbt, vi använde oss av en av de fungerande incheckningsautomaterna, väldigt smidigt med dessa automater. När vi skulle gå ombord, så gick vi förbi Princess Anastasia som har kvar sin OS-målning.

DSC_0009l
Några hundra meter senare kom vi fram till Isabelle.

DSC_0010l
Vår A-hytt på däck 6. Väldigt fräsch (framför allt badrummet), finns inget att anmärka på alls.

DSC_0012l
Hyttkorridoren utanför, tyvärr hamnade vi inte i den lugnaste korridoren, det var en del liv här under natten.

DSC_0017l
Ute på Frihamnspiren låg några av alla rörpålar som ska användas till nya Värtapiren.

DSC_0042l
Isabelles däcksplan har Tallink klistrat ovanpå gamla Isabellas däcksplan. Men det är ju inte så stor skillnad på däcksplanerna, endast ett par utrymmen har fått nya namn.

DSC_0054l
Silja Symphony avgick några minuter innan ordinarie avgångstid.

DSC_0065l
Man får passa på att fota henne med nuvarande logga, för i höst är den ett minne blott.

DSC_0073l
Dags för vår avgång!

DSC_0084l
Anastasia avgick först klockan 18.

DSC_0090l
Fun Club, nej förlåt Starlight Palace öppnande vid avgång. Inte mycket som är sig olika här ifrån jämfört med sista tiden som Isabella.

DSC_0091l
Bara jag som tycker att mattan känns lite omodern?

DSC_0094l

DSC_0106l
Vi passerade Boghammar där Västeråsfärjan Elba, bärplansbåten Gryf (SandhamnsXpress) och Ragnarök låg upplagda.

DSC_0110l
I Halvkakssundet mötte vi Galaxy, snart får hon också den nya loggan.

DSC_0115l
Kummelnäs där bl.a. Djurgården 8 och Qrooz I låg.

DSC_0117l
Middagen den kväll intogs i cafeterian. Intressant att de har kvar samma system som Viking hade, att man får betala per hg mat äter. 1,5 Euro per hg kostade det, så jag fick faktiskt ihop en middagstallrik för cirka 60 kronor. Maten smakade bra också, vissa rätter var samma som på buffén.

DSC_0123l
Spegelbild av Silja Symphony.

DSC_0141l
Vi fortsatte vår resa genom Sandhamnsleden, men vädret var rätt så tråkigt, så det var ingen idé att fota. Vid 20-tiden drog showen igång. Eftersom det är brasilianska veckor ombord, så var det självklart samba på scenen. Helt okej show, men en aning enformig.

DSC_0146l
Kvällen fortsatte med vuxenlekar. Nästan fånigare tävlingslekar än ombord på Carnival Cruise Line, men bara nästan…. En lek gick i alla fall ut på att okända personer skulle krama varandra. Men eftersom jag är en Vikingkramare, så valde jag att stå över denna gång. 😉

DSC_0147l
Discot öppnade vid 22, men det var inget större drag här då, men de kom nog igång senare under natten. Själv valde jag att gå och lägga mig för att åka med en dag i Riga.

Fortsättning följer
M.v.h.
/Kim Viktor

,

3 svar till “Resa till Riga med spår från vikingtiden, del 1 (utresa)”

  1. Trevliga bilder! Jag uppskattar verkligen Isabelle på denna linje 🙂 Gillade även juniorsviten som jag hade förra sommaren, underbar utsikt i fören.

    Gilla

    • Tack Penny! Ja Jr Sviterna verkar vara jättefina. Jag har haft en sådan hytt på Gabriella, men om jag lyckas samla ihop tillräckligt med poäng ska jag nog försöka få en sån på Isabelle också.

      Gilla

Lämna en kommentar

Blogg på WordPress.com.