Estlandsresa del 1


Välkommen!
Jag ska nu för er berätta om min och min familjs semestervecka i Estland som gick av stapeln i slutet av juni och början av juli. Reportaget kommer att delas upp i flera olika delar: bl.a. Stockholm-Tallinn med Princess Anastasia, Ösel och Tallinn-Stockholm med Victoria I.

Ditresan gick med SPL Princess Anastasia till Tallinn från Stockholm. Vi kom till bilincheckningen i Frihamnen runt 17.00 lördagen den 25 juni. En halvtimme senare hade vi backat in bilen ombord. Fast det hade ju varit lättare att få vända runt bilen ombord på färjan och slippa backa så långt. Väl ombord så kände man ju direkt igen olika platser från Mariella. Men det var lite mer slitage och ”gammal modig” interiör.


Princess Anastasia med sina 11 däck.


Vår hytt blev denna gång en B3 som låg på däck 5, långt förut.


Hytten var fräsch och rätt så rymlig. Dörren hade rätt så många bucklor (vilket de flesta dörrar i vår korridor hade), undrar om det är fulla ryssar eller sjösjuka britter som har orsakat dessa? 😉


Ut på soldäck för att se Victoria I avgång, den båt som jag sedan åkte hem med.


En rätt så stor skorsten.


Galaxen hann också komma förbi innan det var dags för mat.


Tyg som man lättade trasslade in sig i.


Middagen intogs i restaurangen ”Room №”


Denna kväll orkade jag bara proppa i mig två rätter. Det blev blini med röd caviar till förrätt och en kalv med svampsås. Till köttet fick man även något ryskt tunnbröd som var stekt. Jag är inte så van med ryska restauranger så jag förstod först efteråt att man även kunde beställa olika tillbehör till maten. Maten var god, men för det priset hade jag förväntat mig lite mer. 150 Euro gick notan på allt som allt för 3 personer.Men det var väl underhållning (en pianist och sångerska) i restaurangen som kostade.

I restaurangen var det bara en servitris och hovmästaren som kunde engelska. Så det fick springa runt mellan alla icke rysk talande bord. Vilket inte var så många, högst 5 st. Ett minus var att drickan serverades ur burkar.


Gammalt minne från hennes tid som Olympia.


Efter maten var det dags för mig att utforska de olika ställena ombord. Längst fram i fören på däck 8 ligger Observation lounge, men sin underbara utsikt.


Här uppe hittar man även konferensrum, biograf och champagne bar.


Den mesta av underhållningen skedde i Columbus bar. Där det t.ex. var en skönhetstävling, vilken jag själv inte deltog i.


Åter dags att gå ut. Soldäcken ombord är ju nästan lika bra som Mariella. Förutom att man inte får stå under bryggan och att akterdäcket har vindskydd.


Maltesiska flaggan hängde upp i masten.


Tax freen hade ingen souvenir alls från båten/rederiet, vilket jag tyckte var tråkigt eftersom man är lite av en sån samlare.


Klockan var nästan midnatt (rysk tid 😉 ) när det var dags att gå och lägga sig.

Fortsättning följer i nästa del…..

/Kim Viktor

,

4 svar till “Estlandsresa del 1”

 1. Hoppas du hade en trevlig resa, tycker ”Olympia” ser ganska trevlig ut faktiskt. Ja vindskyddet i aktern blir ju ingen höjdare för oss fotografer, men du åkte ju även Victoria I senare…;-)
  /Mats Ö.

  Gilla

 2. Vilken trevlig resa du ser ut att ha haft 🙂 Ska bli kul att se bilder och info om ösel,det är lite av en dröm för mig att åka dit. verkar så otroligt vackert!! Själv åker man vikkan i höst 😀

  Gilla

  • Tack för kommentaren Nelly!
   Jag ska försöka bjuda på en hel del bilder från Ösel.
   Du kommer säkert att gilla Victoria även om det inte är min direkta favoritfärja.

   /Kim Viktor

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: