Karibien med Carnival Legend del 1


Hej allihopa!

Nu har jag kommit hem efter två underbara veckor. Den första veckan tillbringade jag och min familj på kryssningsfartyget Carnival Legend. Den andra veckan befann vi oss i Naples, i Södra Florida.

Som ni förstår så kommer det att blir en hel del bilder. Så jag har valt ut att lägga in det i flera reportage, dock kan jag inte säga hur många delar det kommer att bli.

Resan började på nyårsmorgonen då vi flög från Arlanda till London Gatwick med Norwegian. I London bytte vi plan till ett Brittish Airways Boeing 777 mot Tampa. Flygningarna flöt på, utan några stora förseningar.

Efter en natt på hotell i Tampa var det dags att bege sig mot kryssningsterminalen. Vi tog en taxi och direkt när man steg av taxin så kom personal och hämtade våra väskor för transport till hytten.


Carnival Legend avgick från terminal 2, nära city. Terminalen var lätt att hitta i. Det var även bra service med mycket personal som visade var man skulle ta vägen. Personalen som checkade in oss var trevliga och hon blev glad att vi redan hade checkat in allt på internet.


Vi kom ombord bland de första redan vid klockan 12.30. Eftersom hytten inte var tillgänglig förrän efter 14.00. Så tog jag en tur runt promenaddäcket på däck 3. Senare kommer jag att komma med en rundvandring däck för däck.


Bill kom med bunker till Carnival Legend.


Museifartyget American Victory och i bakgrunden Norwegian Star som ni kommer att få desto mer av i nästa del.


Hytterna i fören ombord på Norwegian Star ser inte så dumma ut. Lägg även märke till handen uppe på kommandobryggan.


Polisbåten ute i full fart.


Lunch serverades i Unicorn Cafe, högst upp på däck 9. Det var mycket folk eftersom det var den enda restaurangen som var öppen på dagen. Restaurangen består av fler sektioner, bl.a. en Pizza del, Sallad, Kaffebar, Deli med mackor och en internationell som ändrade tema varje lunch. Denna lunch var det italienskt tema, vilket smakade underbart gott.Det blev ett par portioner kan jag säga. En rolig detalj var att i Unicorn så fick man äta på plastglas och plasttallrikar, medans man fick riktiga bestick och tygservett!
Mer från Unicorn kommer senare, där vi även intog middag ett par gånger.


Efter lunchen var hytten färdig. Vi hade bokat balkonghytten 7302 i aktern på däck 7. Jag måste säga att jag var väldigt nöjd med läget på hytten, nästan inga vibrationer alls. Inredningen i hytten kändes lite enkel. Jag tycker fötsås inte om när det är fullt med olika färger i hytterna. Eftersom vi var tre personer i hytten så fick jag ligga i soffan. Den var dock lika skön som de vanliga sängarna. Badrummet var inte mycket större än på finlandsfärjorna, men det var otroligt fräscht. Så hytten uppfyllde alla förväntningar och var lagom stor för en veckas kryssning.


Innan vi åkte var jag rädd att balkongen skulle vara för liten för 3 personer. Men jag hade fel alla 3 fick plats och även frukosten (när man beställde den till rummet). För att inte tala om utsikten. Obeskrivligt underbart var det att sitta i solstolen och titta på solnedgången. En annan sak som jag hade bekymmrat mig lite för var rökning. Jag är rätt så känslig mot rökning och var rädd att jag skulle känna lukten när jag satt ute på balkongen. Fastän vi hade passagerare nära våra hytt som rökte så kände jag ingenting som tur var. Nej det finns faktiskt inte ens något negativt med att ha balkong. Det är fullständigt värt priset. Vi fick betala 18000 kr för 3 personer i denna hytt.


En vy från andra sidan på balkongen. Jag ska tillägga att dessa bilder på balkongen är tagna ute till havs en annan dag under kryssningen.


En timme innan avgång var det dags för säkerhetsövning. Alla passagerare fick bege sig till sin evakueringsstation. En besättningsman visade hur man satte på sig flytvästen och sen var det slut.

Det var allt för idag. I nästa del kommer det att komma bilder från avgången.
Trevlig kväll!
/Kim Viktor

,

10 svar till “Karibien med Carnival Legend del 1”

 1. Det här har jag väntat på länge, äntligen så får man ta del av alla bilder från din resa.

  Ska bli väldigt roligt att följa alla reportagen. 🙂

  Gilla

  • Kul att ni gillade första delen!
   I priset ingick all mat, underhållning, dricks till personalen och lättdryck. För läsk och alkohol fick man betala. Även för spa behandlingar. utyflykter m.m. Men även room service ingick i priset.

   /Kim Viktor

   Gilla

 2. Förresten någon som vet vad som hände med den x-båten som
  fick problem utanför Ostkusten i somras?

  Kommer ihåg att de tog in henne till Nynäshamn men sen då?

  Gilla

 3. Johan, det var en bra fråga. Kommer inte ihåg alls men minns henne i Nynäs.

  jaså är hon så gammal, ja då är det skrotningsdags snart *skratt*

  Gilla

 4. Tack båda två!
  MSC Opera var det som fick black out i Östersjön i somras. Hon gick till varv i Gdansk där hon befann sig i cirka en vecka innan hon fortsatte med sina kryssningar från Dover. Endast en avgång fick ställas in.

  /Kim Viktor

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: