Carnival Legend del 4


Hej!
Idag är det dags att gå igenom däck 9, även kallad Lido deck.


Detta var ett bra ställe om man ville spana föröver. Synd att det inte fanns stolar och att de hade vindskydd hela vägen runt. Förövrigt var det svårt att hitta ett ställe man såg föröver ifrån, endast bryggan och Camp Carnival (lekrum) som hade den lyxen.


Det finns två stora pooler ombord. Den som ligger längst föröver heter Camelot Pool. I denna pool var det något lugnare än den som ligger akterut. Man kunde däremot inte få sig en lugn stund i poolen, utan de dånade musik ut från högtalare i båda poolanläggningarna. När vi ändå är inne på musik, så spelades musik överallt hela tiden, inte ens i hissen var det tyst. Så ibland var det skönt att sitta i hytten och bara njuta av tystnaden.


Vid Avalon pool hittar man denna bar. Det var däremot inte så ofta som någon stod här, utan besättningen gick runt på soldäck och försökte få folk att köpa färgglada drinkar.


Avalon pool med scen. Det var här amerikanerna skämde ut sig med tävlingar som hårigaste bröstet, sexigaste dansen o.s.v……


Utedelen av Unicorn cafe ligger intill poolen.


Unicorn Cafe sevrerar frukost, lunch och middag. Sen har även Deli och Pizza pirate öppet dygnet runt. Den trevligaste delen i restaurangen var den internationella som bytte tema dag för dag (endast lunch), min favorit var det Karibiska temat mums! Till middag serveras ofta grill- och pastarätter. Maten kanske inte är fantasitsk, men helt klart ätbar. Under middagen är det dessutom mycket lugnare här uppe än i huvudrestaurangen. Så när vi ville ha en lugn middag för oss själva så åt vi på Unicorn.


I aktern på Lido deck hittar man Serenity, vilket är relaxavdelningen för vuxna. Här finns både bekvämare solstolar och även möjlighet till olika slags bad.

Från däck 4-8 så är det endast hytter. Men jag tänkte visa några hytter som jag smög mig in i och fotad, så klart efter att alla hade lämnat hytten i Tampa. 😉


Den tredje lyxigaste hyttklassen ombord är Ocean Suite. Just denna svit ligger i aktern på däck 7. Totalt finns det 8 såna här sviter ombord. Själv tycker jag inte att sviterna håller riktigt samma hög klass som andra rederier. Så man kan konstatera att hytterna är inte Carnivals starka sida, eller de vill väl inte att folk ska befinna sig i hytten. Utan vara ute i båten och spendera pengar. 😉


För några hundra kronor kunde man få sin hyttdörr dekorerad.


Det var lätt att veta vilket däck man var på, eftersom hyttkorridorerna hade olika färger för olika däck.

Lite fakta om passagerarna:
Vi var ungefär 2500 passagerare med på denna kryssning. (Om ni tycker det är få folk med på bilderna, så kan jag säga att de flesta inredningsbilderna är tagna mellan 07.30-09) Av dessa var cirka 98% från Nordamerika. Jag ska tilägga att det var många kanadensare ombord. Åldern var hyfsad låg, mest barn och ungdomar med deras föräldrar ombord. Stämmningen var god och jag ser inte båten som en supbåt. Utan folk drack lagom mycket utan att bli fulla, det fanns skrikiga amerikanare ombord (främst äldre damer). Men dessa damer blev oftast lugnare efter att ha fått sjunga lite kareoke i baren. 😉 Under en av dagarna till havs var det Elegant evening, då klädde folk upp sig och de blev fotade och fotade. Verkligen hysteri bland allt detta fotande. Fotograferna var däremot välutbiladade, eftersom de gillade min kamera och alla hade Nikon! 😉 Så jag anser i sett till pris, så är en Carnival-kryssning absolut värd att göra. Man får vara beredd på att det kan vara svårt ibland att hitta ett lugnt ställe där man bara kan koppla av på.

Har ni frågor så fråga på!
/Kim Viktor


6 svar till “Carnival Legend del 4”

 1. Tycker hon är fräsch för att vara så pass gammal. kan tänka mig att hon genomgått uppfräschning och renovering under dessa år.
  Hur är vibrationen i fartyget?

  Gilla

 2. Vibrationer märkte jag ingenting av. Hon har ju sina poddar i aktern så där känns det inget. Jag är inte säker på när hon sist blev renoverad, men jag kan tänka mig att det var för 3-5 år sedan.

  /Kim Viktor
  P.s. vilket fartyg jobbar du ombord på Gabbe? 🙂

  Gilla

 3. Jobbar ombord på M/s Galaxy men har tidigare jobbat på TT-Lines Peter Pan och Nils Dacke 🙂

  Ja dom poddarna är bra, brukar lindra vibrationen ganska bra.

  Sitter nu och lyssnar på Costa Condordias kapten. Förstår inte hur man kan lämna sitt fartyg innan räddningsarbetet är klart.
  Kan tänka mig att det blir en total avskrivning dvs förlust på fartyget. Vad tror du?
  Vet inte hur vattendjupet är däromkring, skulle kanske vara bättre hon får gå till den eviga vilan på havets botten än att bli upphuggen och placerad på skeppskyrkogården.

  Gilla

  • Aha kul, då är du van med färjor! 🙂

   Vad ska man säga om Costa Concordias kapten? Han verkade ju inte tänka på så mycket passagerarna iaf. Jag tror förstås att holländarna kommer att bärga henne, men hon har nog inget liv efter sen, tyvärr!

   /Kim Viktor

   Gilla

 4. Jag är van av att arbeta och hantera livbåtar och liknande. Sen har jag ju stort intresse med. 🙂

  Hoppas bärgningen lyckas bara så hon får ett bra slut.
  Nej du att tänka på passagerarna är det sista han gör. Ett dåligt sjömannaskap, men tyvärr alltför vanligt då hierarkin ombord på en del fartyg är strikt.
  Ja ett klassiskt exempel på det har vi på Östersjön 1994 när Estonia förliser. Har blivit bättre men inte på långa vägar ok ännu!

  // Gabbe

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: