Carnival Legend del 5


Vi fortsätter våran rundvandring ombord. Här ska jag få med de sista däcken 1-3. Sen kan ni Carnival Legend in- och utantill.

Firebird lounge på däck 1 (riviera deck), här ägde bl.a. komedishowerna rum och andra barnförbjudna shower.


När man gick i denna trappa kändes det som man var i kyrkan. Men nej denna trappa knöt ihop showloungerna Firebird och Follies.


I fören på däck 2 och 3 hittar man den stora showloungen Follies. Här var det både shower och bingo.


Showerna var rätt så påkostade, men som sagt var det inget som föll oss i smaken.


I Legends cafe höll trubaduren till och spelade oftast lite lugnare låtar.


Satchmo`s jazz club, här kunde folk även röka cigarrer.


Dreamteam sport bar, var ofta fullbelgad med medelåldersmän som tittade på baseball eller amerikansk fotboll.


Amerikanernas favorit plats ombord var nog Casinot. Folk satt vid de spelmaskinerna hela dagen (så länge vi inte var i hamn, för då var maskinerna avstängda).


The Colossus Atrium är 10 däck högt. Det var häftigt att åka ner i glashissarna, men jag tycker det är roligare med glashissar längs sidan av båten.


Längst ner i atruimet ligger Legend Lobby bar. Intill baren hittar man även informationen och utflyktsdisken.


Innan man kommer fram till restaurangen, så ligger ”Atlantis Lounge” ett perfekt ställe för en liten drink innan maten.


Dags att sammanfatta intrycket av huvudurestaurangen. Restaurangen var väldig livig under middagarna, med rätt så hög volym musik. Under luncherna var det däremot lugnt och skönt, med lite folk i restaurangen. Maten under luncherna var god, det som var negativt var att det inte fanns ”riktig” mat. Utan det var mest burgare och smörgåsar, nej då var förätterna mycket bättre med smakrika soppor och små tapas. Till middag så var ungefär varannan rätt jättegod och varannan okej. Det var framförallt efterrätterna som inte föll mig i smaken med alla géler och kakor. Men även här var oftast förätterna bäst med skaldjur inslag. Generellt var det även dåligt med grönsaker under båda måltiderna, utan mer av tjocka såser och pommes. Eftersom vi hade ”Your time dining” så fick vi alltid nya bord. Men varje gång fick vi sitta själva, vilket vi tyckte var rätt så skönt. Vi åt även frukost i denna restaurang innan vi kom till Roatan, men det berättar jag om senare.


Ett däck upp (däck 3) ligger Odyssey Lounge, tycker ni att allt ser likadant ut? Isåfall håller med er, hela däck 2 och 3 såg nästan identiska ut, så ibland hade t.o.m. jag svårt att hålla reda på vilket däck jag var på.


Billie`s piano bar, brevid ligger ”The fun shops” en för pafymer och smycken och en för souvenirer. Jag kan säga att en modell och några T-shirts blev inköpta i butiken. När vi ändå pratar om ”fun”, så används detta ord om allting ombord. Jag tyckte det blev lite löjligt tillslut när alla utrop och allting gick ut på att ha ”fun”. Jag vet att det är Carnivals filosofi, men som sagt det blev bara för mycket. Framförallt när allt inte var roligt heller. 😉


Biblioteket och internet cafet låg på samma ställe. Carnival tycker absolut inte att biblioteket ska vara för stort, det gick knappt att mötas i detta rum.


Ett litet udda ställe ombord är ”Enchanted forest”. Åt ena hållet kommer man till leklandet och åt andra hållet kommer man till Follies showlounge. Ingen var det som använde utrymmet heller. Förutom besätnningen som gick igenom här för att komma till besättningstrappan som går ner till däck A och B, där de flesta besättningshytterna ligger.

Så då hoppas jag att ni har fått en bra överblick på hur Carnival Legend ser ut. Imorgon fortsätter jag reportaget med själva destinationerna.
Tack för att ni har läst!
/Kim Viktor


4 svar till “Carnival Legend del 5”

  1. Hej!
    Ja jag gick på den tur ”Behind the fun”, då vi besökte kontrollrum, bryggan, tvätteri, lagret m.m. Tyvärr var det fotoförbud på den här turen. Men i allmänhet så är amerikanerna väldigt hårda med fotografering, liter överdrivet tycker jag……..

    /Kim Viktor

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: