Sista delen Karibien


Hej!
Lite vemodigt känns det att det nu är den sista delen jag lägger ut från denna fantastiska resa! Men jag har bjudit på över 150 bilder på denna kryssning. Så jag hoppas att ni har fått en bra inblick i resan.


Sista heldagen på kryssningen spenderades ute till havs. Jag och min far var även ute på en liten tur som vi hade köpt dagen innan. Turen kallas ”Behind the fun” och vi fick besöka allt från kontrollrum och bryggan till tvätteri och kök. Vi fick prata med artister, kockar, kaptenen m.m. Dock var det fotoförbjud under hela turen. Vi blev t.o.m. kontrollerade av en vakt att vi inte hade mobiltelefoner eller kameror på oss. Så det var ju synd att jag inte fick fota något i dessa utrymmen. Vi fick iaf några bilder som en proffsfotograf hade tagit, när vi fick stå brevid kaptenen. Men lite löjligt kändes det att man inte fick ta ett enda eget kort. Visst jag förstår att de kanske inte vill att folk ska fota i alla ställen ombord, men det handlar nog om andra saker också……. Jaja när vi kom tillbaks till hytten fick vi iaf en trevlig överaskning från kocken (se bild)! Jag måste också tillägga att jag tyckte att utflykten var lite dyr 95 dollar per person! Det stod dock inte hur mycket utflykten skulle kosta i broschyren och vi glömde fråga när vi köpte biljetterna också. Man bara ger boardingkortet och så har pengarna försvunnit! 😉 Boardingkortet är alltså anslutet till ett kreditkort.


Utflykten tog 3 timmar, efter den var det dags för lunch! Då åt jag en italiensk förätt och en kinesisk biff till varmrätt.


Vädret var strålande denna dag, så folk samlades ute på soldäcket.


Sista middagen intogs i Truffles. Inget speciellt med den, förutom att servitörerna sjöng en ”hej då sång”. Jag smakade även grodlår för första gången, vilket var helt ok! Men dessa friterade räkor var mycket godare!


Under kvällen hade vi packat och ställt väskorna utanför hytten. Jag hade även råkat packa ner mitt boardingkort, så vi fick börja morgonen med att skaffa ett nytt boardingkort till mig. När vi hade kommit till kaj, så kom Border security ombord. Alla kanadensare och vi fick gå ner till Follies lounge och visa passen m.m. det tog nästan en timme. När det var klart började avstigningen, samtidigt åt vi frukost uppe på den fulla buffen. Man får ett speciellt zonnummer beroende på var man har sin hytt ombord och sen när de ropar upp nummret är det bara att gå till landgången!


Norwegian Star och Ryndam låg också inne denna söndag.


Dags för en liten sammanfattning:
Carnival Cruise Line är ett rederi som passar de flesta åldrar, men kanske mest yngre personer. Stämnningen ombord är på topp och det är även ljudnivån. Trevlig besättning och mycket serviceinriktade, maten är bra och är säkert ännu bättre på grillhuset. Så vill man ha ett rederi med många aktiviteter och om man inte är rädd för hög ljudnivå så passar Carnival utmärkt!

Har ni några frågor är det bara att ställa?

Jag vill tacka alla som har hängt med i detta reportage och jag hoppas att ni har tyckt att det har varit givande!
God kväll så hörs vi snart igen!
/Kim Viktor

,

4 svar till “Sista delen Karibien”

 1. Utflykterna på öarna verkar riktigt trevligt men det känns som om fartyget i sig inte hade så mycket att erbjuda i sysselsättningsväg förutom kasinot, nattklubb och showen?
  Fanns det ingen bio eller arkadhall eller nåt sådant?

  Arkadhall fanns det i all fall på Viking Lines Athena när jag åkte den en gång.
  Där hade byggt om bildäck till arkadhall. 😀

  /johan

  ps. har gjort om min gerda video (den finns på länken ovan).

  Gilla

  • Hur är det på andra kryssbåtar? Är det samma typ av nöjen där eller har de
   ett större utbud?
   Man tycker ju att t.ex. biografer eller varför inte ett bibliotek vore passande på ett
   nöjesfartyg. Angående just biograf så visst katten hade Athena en biograf ombord? vill minnas att jag såg filmen ”the never ending story” på just Athena.

   Har även tagit reda på att Athenas nöjesfält hette Röda Lund:
   ”På styrbord bildäck hade dom byggt ett ”nöjesfält” som hette Röda Lund”
   http://www.faktaomfartyg.nu/athena_1989.htm

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: