Veckans Fartyg: Black Watch


Hej!

Då var det dags för veckans fartyg igen.

Den här gången är det Black Watch. 🙂

Black Watch levererades 1972 till rederiet Royal Viking Line. Hon gick då under namnet M/S Royal Viking Star. 1981 så förlängdes hon vid Seebeckwerft i Tyskland. 1988 såldes hon till Kloster Cruise, och döptes senare om til Westward. 1994 såldes hon till Royal Cruise Line, döptes om till Star Odyssey och sattes in på Medelhavskryssningar. 1996 så såldes hon till Fred Olsen Cruise Lines, och döptes om till Black Watch. Och där seglar hon än idag. 😉

Fakta:                                                                                                                         Längd: 177,7 m (Efter ombyggnad 205,47m)                                                            Bredd: 25,19m                                                                                                           Djupg: 7,3 m                                                                                                          Maskineri: Fyra Wärtsilä-Sulzer 9ZH 40/48 dieslar.                                                            Knop: 21                                                                                                                 Passagerare: 539 (820 efter ombyggnad)

M.v.h

/Jesper

 

 

 

 

,

7 svar till “Veckans Fartyg: Black Watch”

 1. Gabbe, Black Watch verkar kryssa omkring både här och där.

  längsta kryssningen verkar vara worldcruise Runt omkring Africa/mellanösterna.
  57 nätter varar den kryssningen.-
  Nästa längsta är 50 nätters kryssningen: Sydney->Southampton.

  Verkar vara fokus på långa Världskryssningar även om den även gör några få kortare kryssningar
  också.

  http://tinyurl.com/7e3rvph

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: