Veckans Fartyg: VISCARIA


Hej!

Idag har jag haft fullt upp med att fira min 15 års dag 😉

Så nu på kvällen när alla gäster farit hem så passar jag på att skriva veckans fartyg.

Denna vecka har jag valt en av Luleås bogserbåtar Viscaria.

Viscaria är både Luleås största, nyaste och starkaste bogserbåt. Hon byggdes av Moens Slip, Kolvereid, Norge 2000. Hon är utrustad med brandpump så hon även kan släcka bränder om olyckan skulle vara framme. Under vintern så används hon också som hamn isbrytare.

Lite fakta.                                                                                                                  Längd: 36,05 meter.                                                                                                    Bredd ö.a: 12,00 meter.                                                                                              Djupg: 6.20m.                                                                                                          Maskin: Wärtsila, Vasa12V 32 LND.                                                                     Maskinstyrka: 6 120  EHK                                                                                  Dragkraft:62 ton                                                                                                          Knop: 14

Om nån månad när jag ska ut på prao i Luleå Hamn, så kanske jag får möjligheten att vara med på någon bogsering. 🙂

De var allt för idag. 🙂

// Jesper.

 

,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: