Veckans fartyg: Arcadia


Hej!

Har haft en påsk full av roligheter, har åkt på flera skoterturer, åkt slalom och mycket mer. Vi i norr har ju som sagt snön kvar. 😉

Men nu när jag kom hem och satte mig vid datorn så kom jag på att det var jag som hade veckans fartyg, bättre sent än aldrig 😉

Denna vecka så blir det P&O Cruises Arcadia.

Hon beställdes av Holland Amerika Line 2000 och är byggd på Fincantieri varvet i Italien. 2002 såldes hon till Cunard. 2003 så kölsträktes hon och fick namnet Queen Victoria. Tyvärr så uppfyllde hon inte Cunards krav så hon såldes till P&O Cruises 2004. Hon levererades 2005 och har sedan dess seglat för P&O cruises under namnet Arcadia.

Lite fakta:                                                                                                                    Längd: 289,9m                                                                                                           Bredd: 32,2m                                                                                                               Djupg: 7,8m                                                                                                                     Gt: 86799                                                                                                                        Knop: 22                                                                                                         Passagerare: 1968                                                                                                             Klass: Vista

Hoppas att det inte gjorde något att det blev lite sent, ska försöka komma ihåg nästa gång 😉

Hoppas ni också har haft en bra Påsk.:D

Mvh/ Jesper

 

 

 

,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: