Prao: Sista dagen.


Hej!

Idag så var det tyvärr den sista dagen på praoen.

(Har gjort ganska mycket idag, så kommer nog inte ihåg allt 😉 )

Dagen började med att jag var i verkstan en stund. Sedan så följde jag med kajsteges gänget. Vi skruvade fast fästen till stegarna, tyvärr så gick det inte att stoppa dit stegarna än eftersom dom bryts sönder av isen. Efter det så var det dags för kaffe paus. Jag och dom andra praoen bjöd gubbarna på fika, vilket var väldigt uppskattat. Sedan så skulle kran 4 flyttas eftersom den var ivägen, så då fick jag köra lite med den och krossa några isflak. Sen så fortsatte vi med kasteges projektet. Efter det så var det lunch. Sedan så gick jag ut i verkstan och hjälpte till att byta borstar till sopen som traktorn använder. Efter det så skulle kran 3 provköras, så då fick jag prova åka den också. Sedan så skulle dom som river den gamla kranen lyfta ner motvikten med mobilkran, Ganska spännande att se eftersom den vägde 67 ton, 3 ton från MAX vikt.

Det var allt för idag och för dom här två vekorna på min prao.

Det har varit mycket spännande och roligt att få praoa i hamnen. Jag har både fått uppleva och prova på många nya, roliga och spännande saker. Tex som att vara högst upp på kranarmen på en lyftkran, eller att prova köra traktor, lyftkran, sopbil, åka bogserbåt, svetsa och mkt mer.

Den enda egentliga negativa saken var att det var väldigt få fartyg, eller inga alls vissa dagar. Därför var det vissa gånger det inte fanns så mycket att göra.

Det är ett mycket härligt gäng som jobbar i hamnen, och kommer nog att sakna dom.  Ska nog försöka göra ett besök i sommar om det går  bra 🙂

Skulle faktiskt kunna tänka mig att jobba i hamnen eftersom jag är intresserad av fartyg och gillar närheten till havet. Men det är inte direkt något jag skulle sattsa på. 😉

Hoppas att ni har tyckt det varit intressant att se hur min praotid har varit.

Mvh/Jesper

 

 


Ett svar till “Prao: Sista dagen.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: