Stena Line utökar sin trafik i Östersjön


Det har länge ryktats om att Stena ska ta över vissa delar av den Dansk/tyska delen av Scandlines. Idag kom beskedet att Stena Line kommer att ta över Scandlines linjer till och från Baltikum, det handlar om linjerna Nynäshamns-Ventspils och
Travemünde-Ventspils/Liepaja. Ask köps av Stena Line, medans Scottish Viking som var chartrad i Scandlines trafik, fortsätter under samma charteravtal. Watling Street köptes så sent som i april 2012 av Stena Roro. Även linjerna mellan Trelleborg-Sassnitz/Rostock (som Stena tidigare har varit delägare i) tas nu helt över av Stena. Färjan Sassnitz köps av Stena. Samtliga linjer kommer att gå under varumärket Stena Line.

Grattis Stena!


Scottish Viking som går i trafik mellan Nynäshamn och Ventspils (Lettland).

/Kim Viktor

,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: