Veckans Fartyg, Pride of Rotterdam.


Hej!

Nu är det dags för veckans fartyg. Denna vecka blev det Pride of Rotterdam.

Pride of Rotterdam ägs av P&O Ferries. Hon är byggd 2001 av Fincantieri i Italien. Hon döptes av Drottning Beatrix till Pride of Rotterdam. Sedan dess har hon gått på linjen Rotterdam – Hull tillsammans med sitt systerfartyg.

Hade tyvärr inga IRL bilder på henne, så det fick bli bilder från shipsimulator istället. Den första bilden är i Dover och den sista vid Hoek van Holland i Rotterdam.

Lite fakta.                                                                                                                   Längd: 215,45m                                                                                                             Bredd: 31,85m                                                                                                            Djupg: 6,02m                                                                                                                  Gt: 59925                                                                                                                           Knop: 22                                                                                                                  Passagerare: 1360                                                                                                    Lastmeter: 3300m                                                                                                    Systerfartyg: Pride of Hull.

Mvh Jesper.

 

 

,

3 svar till “Veckans Fartyg, Pride of Rotterdam.”

 1. Jag har en fråga till Kim eller någon annans som har koll.
  I De fall som kryssare förtöjer vid boj1 på Strömmen.
  Vart sätts passagerarna i land då?

  Gilla

  • Hej!
   Antingen åker tenderbåtarna till Skeppsbron (därifrån Fjärderholmslinjen går) eller Stadsgården (Fotografiska). De som ska åka iväg på bussutflykt brukar skickas till Stadsgården, för där får fler bussar plats.

   M.v.h.
   /Kim Viktor

   Gilla

  • Hej Johan!
   Jag såg att du har skrivit tips på Cruise critic till turister. Det är bra att du orkar med det, blir ju lite extra reklam och så får de ju ett bra första bemötande. Själv går jag in på forumet ibland. Men jag orkar bara läsa i några minuter, samma fråga efter fråga gång på gång…..

   Men som sagt jag tycker det är bra att det finns folk som hjälper! Så fortsätt med det.

   M.v.h.
   /Kim Viktor

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: