Baltic Princess till Åbo-linjen


Idag kom beskedet som många färjeälskare hade förutsatt att Baltic Princess ska byta plats med Silja Europa. Bytet kommer att ske i slutet av januari och början på februari. Silja Europa kommer att börja trafikera Helsingfors-Tallinn den 23 januari och Baltic Princess kommer till Åbo-linjen den första februari efter ett varvsbesök.


Baltic Princess lämnar Visby. 2011.07.28. Fotograf Jesper Rönnebrand.

Baltic Princess, systerfartyg till Galaxy, kommer med all säkerhet att bli våra finska passagerares förstahandsval på linjen Åbo – Stockholm, precis som Galaxy är för våra svenska kryssnings-gäster. Baltic Princess är ett mycket modernt och samtidigt charmigt och personligt fartyg som kommer att göra skärgårdskryssningen till ett oförglömligt minne

Detta citat förekommer i pressmeddelandet. Det verkar som Tallink verkar vara rätt så säkra på att Baltic Princess kommer att konkurrera ut Viking Grace. Sen att Baltic Princess skulle göra skärgårdskryssningen oföglömlig kanske stämmer, men Silja Europa är defenitivt ett bättre fartyg med panoramafönstren.

Men en av de troligast orsakerna till att Silja Europa bytts ut är maskineriet. Hon har under en längre tid haft problem med maskineriet och detta har påverkat tidtabellen. På Helsingfors-Tallinn kommer hon att få det lugnt med endast cirka 7 timmar sjögång per dygn.

Jag hoppas att denna satsning går väl för Tallink!


Silja Europa utanför Furusund 2012.05.01.

Trevlig helg (snart!)
/Kim Viktor

,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: