Nynäshamn


Hej!
Idag tog jag och familjen en liten utflykt till Torö utanför Nynäshamn.

Torö 002 - Kopia
Men först var jag tvungen att ta en titt i Nynäshamn. Jag hann med nöd och näppe få några bilder på Visbys avgång klockan 12.

Torö 005 - Kopia
Egentligen skulle också Gotlandia II ha gått några turer till Nynäshamn under påsken. Men p.g.a. isläget fick dessa turer ställas in. Istället körde Gotland en morgontur från Nynäshamn under långfredagen.

Torö 008 - Kopia
Lite is var det i själva hamnen, men rätt så nära kusten var det öppet vatten.

Torö 015 - Kopia
Jag känner att det är dags för mig att åka till Gotland snart, jag har inte varit där på 5 år!

Torö 021 - Kopia
Nere i fiskehamnen låg bl.a. Bamse.

Torö 022 - Kopia
Heja Bamse starkast är ju Bamse. Visst är M/S Bamse stark (eftersom hon/han är en bra isbrytare), men jag tror inte fartyget använder sig av dunderhonung.

Torö 023 - Kopia
Vid svag is kan även Hunter användas för turerna till Nåttarö, Rånö och Ålö.

Torö 029 - Kopia
Bamse är byggd 1961 som en bogserbåt. Sedan 1985 har hon gått i vintertrafik från Nynäshamn, med först 2002 blev hon ombyggd med större passagerarutrymmen.

Torö 104 - Kopia
Efter några promenade i naturreservatet längst söderut på Torö, besökte vi Ankarudden. Tyvärr missade jag Tuva med bara några minuter. Men jag fick se den andra Landsortsbåten Stångskär, som nu på vintern ligger upplagd.

Angående designen på bloggen, så har vi inte bestämt oss för vilket tema vi ska använda. Så detta är bara en tillfällig lösning.

Jag passar på att önska er en riktigt glad påsk!
M.v.h
/Kim Viktor

, ,

5 svar till “Nynäshamn”

  1. Jätte bra foton och jag har aldrig varit på Gotland p.s om du vill till Gotland från Stockholm kan du åka med Birka Stockholm när den åker till Köpenhamn Med vänlig hälsning, kevin p.glad påsk Kim och alla andra 🙂 🙂 😉

    Gilla

  2. Glömde en sak sidan tycker jag är snygg så här.tycker den passar Med vänlig hälsning, Kevin p sorry för jag glömde skriva detta i förra kommentaren My bad 🙂

    Gilla

    • Okej tack för det, vi få se hur vi gör med designen, Jesper måste komma hem från Överkalix först. 😉

      Förresten du ville ju att jag skulle åka med Baltic Princess, så nu har jag lyssnat på dig och beställt en resa med henne till Åland på onsdag! 🙂

      Gilla

  3. Vad kul att du ska åka med Baltic princess hoppas du får det bra och jag tycker sidan ska va så här Med vänlig hälsning, Kevin p ;=)

    Gilla

Lämna en kommentar

Blogg på WordPress.com.