Två fem stjärniga


Hej!
Jag hoppas att ni alla har haft en riktig trevlig midsommar!
Själv firade jag den ute på landet på Vindö, under knvällen fastnade även kryssningsfartygen Silver Whisper och Europa. Båda fartygen tillhör några av världens lyxigaste fartyg! Europa har under flera år utnämnts till världens lyxigaste med 5+ i boken Berlitz cruising and cruise ships. Tidigare i år levererades Europa 2 till Hapag-Llody, fartyget liknar Europa stort och vänder sig till samma målgrupp, även om rederiet har börjat satsa på internationella passagerare och inte bara tyskar.

Silver Whisper tillhör Silversea cruise som har sitt huvudkontor i Monaco, men ägs främst av italienare. Rederiet har 6 fartyg som trafikerar jorden runt. I september kommer ytterligare ett fartyg till flottan Silver Galapagos som ska vara stationerad på Galapagosöarna året runt.

Detta bildspel kräver JavaScript.

M.v.h.
/Kim Viktor


2 svar till “Två fem stjärniga”

 1. Passerade Silver Whisper när jag tog Sjövägen till Blockhusudden. Jag ”ser” ju inte de stora fartygen egentligen, men nu la jag märke till att varje hytt hade en egen liten altan och blev imponerad. Tänk att sitta där och äta frukost eller kolla in soluppgång och solnedgång. Är det vanligt att de stora kryssningsfartygen har sånna altaner och är det bara så att jag inte lagt märke till det förut?

  Gilla

  • Hej!
   Alla moderna kryssningsfartyg har balkonger till hytterna. De flesta har ungefär 80 % balkonghytter och insides resten. Men lyxfartygen som Silver Whisper är samtliga hytter balkonghytter.

   /Kim Viktor

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: