Nyheter vecka 48!


Hej!
Det var ett tag sen vi körde några nyheter här på bloggen. Men jag tänkte börja med att lägga ut de viktigaste nyheterna inom passagerartrafiken till sjöss, varje helg de kommande veckorna.

Ute är det grått och resandet på färjorna är inte särskilt högt. Ändå är det vid denna tidpunkt som en del förändringar sker.

Stena Alegra till Nya Zeeland
Nya Zeeländska Interislander har bestämt sig för att chartra Stena Alegra för trafik mellan Nordön och Sydön på Nya Zeeland. Chartern gäller i minst 6 månader. Stena Alegra har varit ur trafik sedan hon gick på grund utanför Karlskrona för ett par veckor. Samtidigt har Brittany Ferries fartyg Cotentin chartras till Stena Line för trafik mellan Karlskron-Gdynia under namnet Stena Baltica. Fartyget ska vara bättre anpassat till hamnarna än Stena Alegra, då man kommer att kunna lasta och lossa båda lastdäcken samtidigt.

Källa: http://www.kiwirail.co.nz/news/274/131/Interim-Aratere-Replacement-Confirmed.html

Öland och Polen 910 - Kopia
Stena Alegra i Gdynia i somras.

Mariella på provtur till Tallinn
Viking Line har meddelat att de kommer att göra en testresa tur och retur till Tallinn från Helsingfors den fjärde december, istället för att ligga till kaj i Helsingfors hela dagen. Det spekuleras i att Viking vill se om det fungera att göra en dagstur tur och retur från Helsingfors under den normala hamntiden. Att Viking har fått upp ögonen för just Helsingfors-Tallinn är rätt så tydligt, då även Viking Cinderella kommer att bege sig till den ruten för några veckor i december.

Källa: http://www.vikingline.se/sv/sverige/hitta-resa/kryssningar/

Klicka för att komma åt VL_Prm_Tallinnkryssningar_140110.pdf

MSC Lirica förlängs
Innan MSC Lirica ska till Sydamerika vintern 2014/2015, så kommer hon att förlängas och få ytterligare 200 hytter. MSC har ännu inte släppt vilka nyheter vi kommer att finna ombord på henne. Men troligt är att hon kommer att få fler balkonghytter.

Källa: http://www.cruiseindustrynews.com/cruise-news/10309-msc-lirica-to-be-lengthened-msc-set-for-asiaaustralia-with-orchestra.html

msc lirica
MSC Lirica i Stockholm 2012.

Kristina Cruises ställer in kryssningar
Efter att det finska rederiet Krisitina Cruises har ansökt om skuldsanering, så har fartyget Kristina Katarinas samtliga kryssningar ställts in under vinter. Rederiet hoppas på att kunna återuppta sina kryssningar i vår.

Källa: http://www.cruiseindustrynews.com/cruise-news/10320-kristina-cruises-goes-into-administration.html

Louis Cristal på väg till Kuba
Louis Cristal har lämnat Grekland för sin färd mot Kuba. Mellan december och mars kommer hon att gå på charter för Cuba Cruises runt Kuba och Jamaica. Det kommer vara möjligt för passagerarna att stiga på i både Havanna och Montego Bay. Cuba Cruises försökte redan 2011 att starta kryssningar runt Kuba med samma fartyg, men p.g.a. problem med myndigheter beslöt man att skjuta upp det.
Louis Cristal är nu på väg till Las Palmas och kommer sedan att gå via Barbados till Kuba. Själv åker jag den 30 december i år, ser verkligen fram emot denna resa med ex finlandsbåten Silja Opera.

Ha en trevlig helg!
/Kim Viktor

, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: