Nu är våren äntligen här!


Hej!

Här kommer en liten rapport om läget för isbrytarna.

Denna vinter har ju som sagt  varit den mildaste på väldigt länge. Isbrytarna har haft en ganska lättsam säsong, och isutbredningen har varit relativt liten mot vad den brukar vara normalt. Oden har legat vid kaj i Luleå hela vintern utan jobb.

Våren kom ju väldigt tidigt i år, och de senaste  veckorna har det varit många dagar med + grader. Isvägarna i skärgården har nu den senaste veckan tvingats att stänga för trafik då isarna varit för dåliga. Sedan så är det ovanligt lite snö längs kusten. En tråkig syn får de som gillar att åka skoter….

Men man  kan ju ändå se ljust på det hela, man får väll i och med den tidiga våren hoppas på en tidig båtsäsong  😉

Här kommer lite bilder från igår då min plan var att fota den finska isbrytaren Urho. Tyvärr så blev bilderna på henne inge lyckosamma. Hade oturen att hon lämnat kajen ca 10 min innan jag klev av bussen efter skolan. Men hann iaf få med henne på bild där hon skymtar bakom de andra isbrytarna 😉

Kan även berätta att jag nu fyllt 17 år. En present var en kurs i kustskepparexamen nu i vår, börjar förmodligen i slutet av mars bara tillräckligt många anmäler sig. Måste även berätta att jag sökt sommarjobb på Condor shipping på Stella Marina. Nu får man bara hålla tummarna för att man får jobbet också 😉

Med vänlig hälsning /Jesper


3 svar till “Nu är våren äntligen här!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: