En fd. norsk 60-talist


I slutet av 1960-talet levererades M/S Starward till Kloster rederi (Norge). Det rederi som senare blev Norwegian Cruise Line. Fartyget gick till en början på kryssningar från Miami med ett bildäck med kapacitet för 220 fordon. Bildäcket ersattes inom några år av ännu fler hytter. År 1995 såldes fartyget till Festival cruises och döptes om till Bolero. När Festival cruises gick i konkurs såldes fartyget till Libanon, där fick hon namnet Orient Queen. Till slut hamnade hon grekiska Louis Cruises, så sent som i höstas fick hon sitt nya namn Louis Aura. I sommar (2014) har hon chartrats ut till en fransk resebyrå, för kryssningar i bl.a. Nordeuropa, från Calais.

Det var på en av dessa kryssningar som Louis Aura var på, då hon idag vid 14-tiden lämnade Stockholm. Jag valde denna gång att fånga fartyget från Nyckelviken, ett jättehärligt naturreservat, som ni måste besöka, om ni inte har varit där.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Ha en fortsatt trevlig nationaldag!


Ett svar till “En fd. norsk 60-talist”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: