Farväl Discovery


Med ett förflutet som ”Love boat” har Amen (ex Discovery) idag ankommit Alang på sin sista resa. Det var i höstas som Discovery gjorde sin sista resa för Cruise and Maritime Voyages, efter att hon hade sålts av sina ägare till ett okänt bolag och döptes om till Amen.

Fartyget har en lång historia som sträcker sig tillbaks till 1971 då hon byggdes i Tyskland med namnet Island Venture. Hon började sin karriär med kryssningar från New York för rederiet Flagship cruises. Men redan 1974 såldes hon vidare till Princess Cruises och fick namnet Island Princess. Det var under hennes karriär i Princess som hon blev känd i TV-såpan ”Love Boat”. 1999 såldes fartyget vidare till Sydkorea och gjorde då pilgrimsresor till Nordkorea. 2002 såldes hon igen och fick namnet Discovery. Sedan dess har hon gjort kryssningar för de engelska rederierna Voyages of Discovery och Cruise and Maritime Voyages.

Allting har ju tyvärr sitt slut och inte ens dessa klassiska kryssningsfartyg kommer att finnas för evigt. Som tur är finns det fortfarande flera gamla skönheter ute på de sju haven.

Jag visar några bilder från hennes sista anlöp i Stockholm (29 juli 2014). Jag tror inte att jag har visat dessa på bloggen tidigare?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: