Farväl Sea Wind


Det var under våren 1989 som Sea Wind började sin karriär här i Stockholm. Sedan dess (alltså i 25 år!) har hon trafikerat Åbo-linjen. Men p.g.a. svaveldirektivet som träder i kraft till årsskiftet har Tallink beslutat att flytta fartyget till Helsingfors-Tallinn, där hon ska fungera som fraktfärja. Det är som fraktfärja hon tillbringade sin sista år på Åbo-linjen (sedan 2008), tidigare var även passagerare med fordon välkomna ombord. Samtidigt som Sea Wind lämnar Stockholm, innebär det att vår sista tågfärja försvinner (även om hon inte har transporterat tågvagnar de senaste åren). Tallink har i alla fall bestämt sig för att inte sätta in någon ersättning, vilket innebär att bara Galaxy och Baltic Princess blir kvar på linjen (av Tallinks fartyg).

Jag valde att fota hennes sista avgång från Stockholm till Åbo, från Klippudden på Lidingö. Även några andra gamla färjor fastnade på minneskortet. Trots att det idag var årets mörkaste dag, så fick jag beskåda en vacker gryning.

M.v.h.
/Kim Viktor


2 svar till “Farväl Sea Wind”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: