Förmiddag i Nynäshamn


Stena Line har nu under några månader gjort extraturer mellan Sverige och Lettland (Nynäshamn-Liepaja) med fartygen Ask och Urd. Fartygen går normalt mellan Liepaja och Travemunde, men en gång i veckan gör något av fartygen en avstickare till Sverige. Förut gjorde de även en tur mellan Nynäshamn-Ventspils, men de slutade köra den i januari och istället ligger man inne i Nynäshamn från söndagskväll till måndagskväll.

Jag gjorde en förmiddagstur ner till Nynäshamn och passade på att fotografera många av de färjor som går härifrån. Förutom Urd, kom också Scottish Viking, därför var Urd tvungen att lämna plats till Scottish Viking och ankra upp vid Gunnarstenarna, medan Scottish Viking lossade och lastade på en timme!

Scandinavia har bara två månader kvar i sin trafik mellan Nynäshamn-Gdansk. Hon har sålts till Ventouris för trafik mellan Italien och Albanien. Den 17 april gör hon sin sista tur från Nynäshamn (vilken hon har trafikerat under 25 år, med några års uppehåll) och kommer därefter att ersättas av Wawel. Wawel är lika gammal som Scandianvia, men hon har betydligt fler lastmeter än Scandinavia. Däremot kommer antalet hyttplatser att minska kraftigt.

M.v.h.
/Kim Viktor

,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: