Årets kryssningssäsong är inledd


Det har gått nästan 7 månader sedan det senaste kryssningsfartyget var i Stockholm. Men idag den 30 april startade årets säsong, först ut var Costa Pacifica. Costa Pacifica har i år Kiel som utgångshamn och varierar med kryssningar både i Östersjön och de norska fjordarna. Costa Pacifica är tillsammans med sin syster Costa Favolosa de största Costafartygen (på 114 000 gross tonnage) som besöker Stockholm i år. En nyhet för i år är att Costa satsar på kryssningar som utgår från Stockholm, under hela sommaren kommer Costa Luminosa köra kryssningar till Tallinn, St. Petersburg och Helsingfors.

Även det svenska forskningsfartyget Franklin kom förbi Nyckelviken på sin färd till Stadsgården. Någon som vet vad hon ska göra här i Stockholm?

Ha en trevlig valborg! 🙂

/Kim Viktor


4 svar till “Årets kryssningssäsong är inledd”

 1. Så bara för att Costaskeppen har större GT så är de fartygen större än Solsticeklassen?
  Vem inom sjöfartsindustrin har kommit på det resonemanget? GT säger ju ingenting om hur
  stort fartyget egentligen är. Det syns ju med blotta ögat att Solsticeskeppen är större
  (20m längre och 1m bredare) Längre och bredare, alltså större.

  Gilla

  • Jag skrev att Pacifica vara störst av Costas fartyg dom kommer till Stockholm. 🙂 Eclipse med systrar är på 128 000 GT så de är störst. Men det är sant att man räknar storleken främst i GT. Men GT beskriver ju hela fartygets volym, inte bara längd och bredd.

   M.v.h. Kim Viktor

   Gilla

  • Hehe det var inte meningen att låta irriterad. Jag är inte heller någon expert på ju storlekar hos fartyg. 😉 Men som sagt mäts storleken hos kryssningsfartyg främst i GT. Även om jag också tycker det är lättast att räkna på längden, då vinner ju Eclipse överlägset. Snart kommer systern Silhouette också. 🙂 Kanske inte världens vackraste kryssningsfartyg, men maffiga. 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: