Celebrity Silhouettes premiäranlöp


Efter ett uppehåll på nästan 2 veckor kom dagens andra kryssningsfartyg till Stockholm (även tredje och fjärde, Regal Princess, premiäranlöp till Nynäshamn och Saga Sapphire till Stadsgården, men de hann jag inte ta några bilder på idag). Celebrity Silhouette var det som gästade Stockholm och Frihamnen för första gången någonsin. Fartyget är cirka 317 meter långt och är därmed (tillsammans med sin syster Eclipse) helt klart det längsta (och även största räknat i gross tonnage) fartyget som kommer hela vägen in till Stockholm i år. Hon är även det nästnyaste fartyget i serien byggd 2011, bara Celebrity Reflection är yngre (byggd 2012). Celebrity Silhouette har ersatt Celebrity Constellation och har sin utgångshamn i Amsterdam (under en kryssning finns det även möjlighet att stiga på i Stockholm), därifrån hon seglar på kryssningar till både Östersjön och runt de Brittiska öarna.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Snart kommer ett reporatge fårn Scandinavias sista resa till Gdansk, håll ut!
/Kim Viktor


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: