Splitternya Viking Star


I slutet av mars levererades Viking Star till Viking Ocean Cruises från Fincantieri i Italien. Viking Ocean Cruises är ett nytt rederi som skapades 2013, rederiet är en del Viking Cruises som har många flodfartyg runt om i Europa. I april började hon sin färd norröver i Europa och kom fram till Bergen lagom till Norges nationaldag där hon också döptes. Fartyget har norska flagg och Bergen som hemmahamn, ingen vanlig företeelse bland kryssningsfartygen som går i internationell trafik. Fartyget är 228 meter lång och tar 930 passagerare i 465 hytter. I år kör hon bl.a. kryssningar mellan Bergen och Stockholm via hamnar i de norska fjordarna och Östersjön, resan tar 2 veckor, 3 turnaround-anlöp beräknas hon genomföra i Stockholm i år. Ja ett riktigt häftigt fartyg, skulle gärna gå på en visning ombord! 😉

Även Ocean Dream låg inne vid Stadsgården. Hon tillhör Peace Boat som är en japansk organisation. De utför kryssningar jorden runt med utbildningssyfte ombord.

Trevlig helg!
/Kim Viktor


Ett svar till “Splitternya Viking Star”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: