Välkommen till tidernas största fartyg i Stockholm!


Navigator of the Seas har haft rekordet som största fartyg inne i Stockholm, sedan hon var här 2007. Men idag var det tid för förändring, klockan åtta i morse anlöpte P&O Cruises nybyggda fartyg Britannia Stockholm och Stadsgården. Fartyget är 330 meter långt, 143730 GT och tar upp över 4000 passagerare. Hon levererades till engelska P&O Cruises (ägt av Carnival) i mars i år och döptes då utav Queen Elizabeth II. Det var de gynnsamma väderförhållandena som gjorde att hon kunde gå in till Stockholm istället för att ligga ute på redden i Nynäshamn (som hennes systrar Regal Princess och Royal Princess har gjort). Jag hoppas att resan in genom skärgården gick utan problem och att man i framtiden även kan få se henne systrar inne i Stockholm. Det måste vara bra mycket roligare för turisterna att segla genom skärgården och kom till ”hjärtat” av Stockholm, än att först åka buss i nästan en timme. Tyvärr missade jag när bogserbåten Montfred välkomnade henne i höjd med Finnboda, genom att använda sina vattenkanoner.

De första bilderna i galleriet är från gårdagen då bl.a. Disney Magic, AIDAmar och Serenissima var på besök. Den sistnämnda är det tidigare Hurtigrutfartyget Harald Jarl. Disney Magic har äntligen kommit tillbaka efter att rederiet inte har seglat på Östersjön i 6 år.

Även Eurodam och Costa Luminosa som ni nu är väl bekanta med och lilla gulliga Ocean Majesty anlöpte huvudstaden idag. Fullspäckat med turister i stan alltså, kan tänka mig att det var uppemot 10.000 passagerare bara på dagens fartyg.

Ha en bra nationaldag i morgon!
/Kim Viktor


4 svar till “Välkommen till tidernas största fartyg i Stockholm!”

  1. Wow! Vilken båt! Om jag minns rätt heter den britianna. Var själv där och såg den. Stog ute vid gröna Lund 🙂 det var tyvärr en överraskning så jag hann inte berätta Med vänlig hälsning, Kevin p / kevpa

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: