Lucka 18


Black Prince bygg 1966 fungerade till en början både som färja från Norge till Storbritannien/Nederländerna och som kryssningsfartyg under vintrarna. Fred Olsen som ägde fartyget inledde ett samarbete med Det Bergenske Dampskipsselskab 70-talet och gick i deras trafik mellan Bergen – Stavanger – Newcastle under somrarna och för Fred Olsen på vintrarna. I mitten av 80-talet byggdes hon om till ett renodlat kryssningsfartyg. Efter 40 år i service för Fred Olsen såldes hon 2009 vidare till Venezuela. Hon fick namnet Ola Esmeralda och var tänkt att gå på kryssningar i Karibien, men de nya säkerhetsreglerna SOLAS2010 satte stopp för detta och under de sista åren fungerade hon som hotellfartyg, innan hon skrotades 2013.

black-prince-3
Black Prince i Göteborg 2009.

/Kim Viktor

,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: