Lucka 20


Nu är det endast 5 luckor kvar! Ett fartyg som rätt så nyligen lämnade Celebrity Cruises är Century. I 20 år gick för rederiet över hela världen, allt från Europa, Karibien till Alaska och Asien. Efter att Celebrity hade fått många nya fartyg i Solstice klassen så passade inte lilla Century längre in i flottan och istället var det tänkt att hon skulle flyttas över till Royal Caribbeans franska dotterbolag, CDF. Så blev det inte, istället startade Royal Caribbean tillsammans med kinesiska Ctrip, SkySea Cruises, ett rederi för den kinesiska marknaden. Det kan tyckas vara lite konstigt eftersom Royal Caribbean redan har egna fartyg i regionen. Men den kinesiska marknaden växer kraftigt och Royal Caribbean vill som de andra amerikanska kryssningsrederierna ha en plats i Kina redan från början. Fartyget döptes om till SkySea Golden Era och har sedan dess gått på kryssningar från Kina.

en-kvall-vid-klippudden-073-kopiera
Celebrity Century i Stockholm 2009.

/Kim Viktor


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: