Lucka 21


Idag har vi en riktig klassiker. Sagafjord byggdes för Norska Amerikalinjen 1965. Hon gick till en början både i trafik mellan Oslo och New York samt kryssningstrafik. 1983 såldes hon till Cunard, men fick behålla sitt namn. Under ett år på 90-talet var hon utchartrad till tyska Transocean Tours och fick namnet Gripsholm. 1997 såldes hon vidare till Saga Cruises och gick på kryssningar för den engelska marknaden. Saga bedömde att det inte var lönsamt att bygga om Saga Rose så att hon klarade de nya säkerhetsreglerna SOLAS2010. Istället såldes hon till Kina för upphuggning.

frihamnen-saga-rose-017

Saga Rose på sitt sista besök i Stockholm.

/Kim Viktor


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: