Lucka 2 (1995)


I april 1995 började nybyggda Oriana sin karriär för engelska P&O Cruises. År 2000 separerades P&O Princess Cruises från resten av P&O-koncernen. Carnival coporation köpte upp P&O Princess Cruises 2003 och sedan dess har Oriana tillhört världens största kryssningskoncern. När hon levererades 1995 var hon ett av världens största fartyg. Idag är fartyget det minsta i rederiets flotta, med sin 69 000 gross tonnage och tar 1822 passagerare.

Strömmen 061 - Kopia
Oriana på Stockholms ström 2012.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: