Lucka 5 (1998)


HSC Catalonia blev byggd 1998 av Incat i Australien. På sin jungfruresa över Atlanten från New York till Tarifa (Spanien) slog hon nytt rekord för snabbast östbundna transatlantikresa på blotta 3 dagar, 7 timmar och 54 minuter, med en medelhastighet på 38,9 knop. Hon började sin karriär i Medelhavet, innan hon år 2000 chartrades av P&O Ferries för trafik i engelska kanalen och senare på irländska sjön. 2015 såldes hon till Nordic HSC (som är hennes ägare än idag) och fick den något lustiga hemmahamnen Uppsala, ska bli spännande att se henne glida fram över Fyrisån en dag. 😉 2016 trafikerade hon för Gotlandsbåten under deras första och sista (?) säsong, mellan Nynäshamn/Västervik-Visby. Den första säsongen blev inget fiasko men ingen större succé heller. Istället chartrades hon i år ut till Viking Line för trafik mellan Helsingfors och Tallinn under artistnamnet Viking Fstr (uttalas faster). Viking Line var inte helt nöjda med fartyget (läs bunkern kostade för mycket) och har bestämt sig för att inte chartra henne nästa år. I skrivande stund ligger hon i Nådendal och ska bli spännande att se vilket som blir hennes nästa äventyr.

DSC_0587 - kopia


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: