Lucka 6 (1999)


HSC Gotland bygges i Frankrike och levererades till Rederi Ab Gotland i februari 1999 och blev därmed rederi ab Gotlands först höghastighetsfärja som de hade beställt själva. Som vanligt för destinations gotlands fartyg visades hon upp i centrala Stockholm, innan hon sattes in mellan Nynäshamn/Oskarhsamn-Visby. När nya M/S Gotland kom fick hon byta namn till HSC Gotlandia. Det nybygge som ska levereras till Destination Gotland ser ut att bli det första på länge som bryter traditionen att flaggskeppen ska ha namnen Visby/Gotland, fast man ska aldrig säga aldrig… Utöver de ordinarie rutterna har hon även gått på Grankullavik (Öland)-Visby (2007-2010). Samt förra året då hon Destination Gotlands första fartyg sattes in mellan Västervik och Visby. Till Västervik lär hon gå även nästa sommar, sedan är väl frågan vad som händer när nybyggena (?) levereras. Det är väl högst troligt att någon av småfärjor ryker så småningom.

Gotlandia


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: