Lucka 7 (2000)


Nu har vi kommit in på det nya milleniet och vad passar inte bättre än att visa Stena Nordica, en personlig favorit hos mig. Fartyget byggdes som European Ambassador år 2000 i Japan. Efter 4 år på Irländska sjön för P&O ferries såldes hon till Stena Roro. I Stenas trafik gick hon vid denna tid främst på Karlskrona-Gdynia och senare Dublin-Holyhead. Men hon visade sig passa i de flesta hamnarna och passade därför perfekt som ett ersättningsfartyg när ordinarie fartyg på varv. DFDS chartrade fartyget i 1,5 år 2015 och satte in henne mellan Dover och Calais som Malo Seaways. Efter en kortare i charter i Medelhavet för GNV kom hon tillbaka till Stena Line i slutet av 2016. Först gick hon som ersättningsfartyg för linjerna till Lettland och senare på Irländska sjön. Sedan mars 2017 är hon ett av två fartyg på linjen mellan Travemnde och Liepaja. I vinter ska hon åter fungera som ersättningsfartyg bl.a. på sin gamla rutt Karlskrona-Gdynia.

dsc_0187-kopia


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: