Lucka 8 (2001)


I slutet av oktober 2001 levererades den andra av TT-lines nya ropax-färjor, Peter Pan. Ett par månad senare fick hon svensk flagg och har det än idag. Hon har sedan leverans varit insatt mellan Trelleborg-Travemünde. De senaste åren har hon även gått till Rostock (både via för att fortsätta till Travemünde och direktturer). I vinter kommer hon att förlängas med 30 meter (för att öka antalet lastmeter ombord) och blir därmed den längsta färjan i Trelleborg. Efter förlängningen kommer hon att ha en lastkapacitet på 3000 lastmeter en ökning med 25 %. Under varvsuppehållet kommer Peter Pan indirekt ersättas av Patria Seaways (en f.d. TT-färja).

DSC_0628 - kopia


Ett svar till “Lucka 8 (2001)”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: