Lucka 9 (2002)


Tallinks första nybygge var Romantika. Efter en längre tid utan några nya kryssningsfärjor i Östersjön kunde Romantika göra sin jungfruresa på Helsingfors-Tallinn i maj 2002. Där gick hon som 22-timmars kryssare (likt Silja Europa idag) fram tills 2006 då hon ersattes av Galaxy. Då kunde hon istället flyttas över till Stockholm-Mariehamn-Tallinn och göra sitt systerfartyg Victoria I sällskap. När Baltic Queen levererades kunde Romantika överföras till Stockholm-Riga som största färjan någonsin på linjen. Men som de flesta av er känner till chartrades Silja Europa hastigt ut till Australien och då fick Tallink flytta tillbaka Romantika till Stockholm-Tallinn. Sedan december förra året går hon åter Stockholm-Riga. Frågan är hur länge hon får gå kvar, linjen är knappast någon större vinstmaskin och passagerarsiffrorna, antalet lastenheter och framför allt antalet personbilar har inte kommit upp i samma mängder som under 2013/2014.

Romantika
Långt där bort Gabriella och ännu längre bort Riga, Romantikas destination.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: