Lucka 11 (2004)


Under perioden 2004-2008 uppdaterade Color Line stora delar av sina flotta för totalt 7,5 miljarder norska kronor. Först ut av de nya fartygen var kryssningsfärjan Color Fantasy år 2004. Hon ersatte vackra Prinsesse Ragnild (1981) som flyttades till Bergen/Stavanger-Hirtshals. Rederiet valde att lägga ner rutten tre år senare och flyttade Ragnhild till Oslo-Hirtshals, där hon ersatte Color Festival som hade sålts. Men på denna rutt gick hon bara i fyra månader, innan Color Line beslutade sig för att lägga ner även den. Tillbaka till Color Fantasy som räknat i gross tonnage är världens största färja (eller strax efter den något större systern Color Magic). Nästa nya färja för Color Line blir i 2020 när den nya hybridfärjan som ska gå mellan Strömstad-Sandefjord kommer.

dsc_0568-kopia


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: