Lucka 15 (2008)


Tiden går fort och vi är redan inne på lucka 15. Denna gång om ett fartyg som är byggt 2008 nämligen Viking XPRS. Hon var Viking Lines första nybygge anpassat för linjen mellan Helsingfors och Tallinn. De första sex åren hade hon svensk flagg med hemmahamn Norrtälje. Idag har hon istället estnisk flagg av kostnadsskäl. Detta har lett till att Eckerö Finlandia är det enda fartyget på rutten som inte har estnisk flagg. Det ser ut som Viking får klara sig med endast ett fartyg mellan Helsingfors och Tallinn nästa år (plus Mariella och Gabriella på sommaren), sedan Viking har bestämt sig för att inte fortsätta chartra Viking FSTR.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: