Lucka 20 (2013)


Dan före dan före dan före dan före doppardagen. Det närmar sig med stormsteg. Hoppas att ni har börjat lägga in sillarna och börjat grava laxen.

Jag minns dagen den 22 december 2010 som det vore igår. Det var nämligen då Viking Line la beställning för det nya fartyg som skulle trafikera Stockholm-Åbo. Den uppståndelse som var på diverse forum och Facebook saknar motsvarighet i Finlandsfärjekretsar. Under hösten 2011 hade Viking Line en namnomröstning, några av finalisterna var Viking Grace, Viking Nova och Viking XLNT (läses excellent). Det sista var ju helt klart mest kreativt, frågan är bara hur man skulle ha fortsatt en sådan namntradition? 😉 Ja ni vet ju vilket alternativ som vann. Det blir spännande att se vilka namnförslag som kommer fram för Vikings nästa nybygge som ska byggas i Kina. Åter till Viking Grace, den 13 januari 2013 var det jungfrutur från Åbo. Tidigt den 14 januari kom hon till Stockholm. Själv var jag lat på den tiden och orkade inte gå upp och fota, men jag tog när hon lämnade Stockholm under eftermiddagen.

Viking Grace


3 svar till “Lucka 20 (2013)”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: