Lucka 6


Color Hybrid ska levereras till Color Line i juni nästa år och sättas in mellan Strömstad och Sandefjord. Där kommer hon att ersätta M/S Bohus, med den imponerande åldern 47 år och har i nästan alla dessa år gått i trafik från hamnar på svenska västkusten. Color Hybrid blir världens största laddhybridfärja. Hon tar över Color Vikings tidtabell och kommer därför att gå från Strömstad klockan 13.40 och 20. Skrovet byggdes i Polen, men har nu bogserats till Ulstein i Norge där det färdigställs. Fartyget får en kapacitet på 2000 passagerare och 500 bilar. Med sina 160 meter i längd blir hon den färjan mellan Sverige och Norge.  

Copyright Ulstein. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: