Lucka 13


I mars 2017 beställde Polferries en ny färja för trafik mellan Ystad och Swinoujscie. Fartyget kölsträcktes i juni 2017, men har sedan dess haft problem och bygget har försenats. Som det ser ut nu kommer färjan att levereras 2020/2021. LNG (naturgas) kommer att bli fartygets huvudbränsle. Kapaciteten kommer att ligga på 400 passagerare. Längden blir 202 meter, alltså mindre än de ropax som andra Östersjörederier har beställt. Men fartyget blir ändå så långt att hamnen i Ystad måste byggas ut. Utbyggnaden beslutades i Ystads kommunfullmäktige förra veckan och kommer att påbörjas nästa år.

Polferries.jpg.d071b888a73337a9ce625544715bc5b1
Copyright Polferries.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: