Lucka 14


Skandinaviens näststörsta rederi DFDS har även fler roro-fartyg på beställning. Totalt kommer 6 nya roro-fartyg att levereras de närmaste fyra åren. Det är väl ingen vild gissning att någon av de kommer att bli stationerad i Göteborg. De två första fartygen som kommer redan nästa år kommer att sättas in i trafik på Nordsjön. Dessa fartyg kommer att ha en lastmeter på imponerande 6700, vilket motsvarar nästan 500 trailers! I våras köpte DFDS upp Turkiets största roro-rederi UN ro-ro. Därmed har DFDS idag även fyra fraktlinjer på Medelhavet. Som med rederiets övriga fartyg satsar man scrubbers på alla nybyggen, då även Medelhavet kommer få liknande svavelrestriktion som i norra Europa.

DFDS
Copyright DFDS.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: