Lucka 18


P&O Cruises nybygge Iona kommer att bli det största kryssningsfartyget någonsin anpassad för den brittiska marknaden. Hon byggs på Meyer Werft i Papenburg och beräknas levereras i maj 2020. Hennes första säsong ska hon nästan enbart spendera i Norge med utgångshamn i Southampton. Det finns ingen risk att man får det långtråkigt ombord, du har 17 restauranger och 12 olika barer att välja mellan. Fartyget tillhör Excellence-klassen tillsammans med bl.a. Mardi Gras (som vi har haft i julkalendern) och AIDAnova. Bygget kostar 950 miljoner dollar och hon kommer få ett gross tonnage på 183 900. Namnet Iona valdes av en jury i samband med tävling, Iona är helt enkelt namnet på en skotsk ö.

Iona


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: