Lucka 19


Stena Roro leder just nu byggnationen av världens hittills största sjukhusfartyg för Mercy Ships. Fartyget som kommer att få namnet Atlantic Mercy kommer att levereras under nästa år. Hon byggs just nu i Kina och får ett brutto 37 000. Efter leverans kommer fartyget att bära Maltas flagga i aktern. Ombord finns ett sjukhus på cirka 7000 kvm som sträcker sig över två däck, med bäddplatser för 160 patienter. Mercy ships verksamhet finansieras huvudsakligen av frivilliga donationer, organisationen erbjuder sjukvård till några av de fattigaste länderna i världen. Hon kommer att ersätta Mercy ships nuvarande fartyg Africa Mercy, f.d. danska färjan Dronning Ingrid (byggd 1980).

mercy-ships
Copyright Stena Roro.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: