Lucka 24


Dopparedagen är här och denna julkalender avslutas såklart med en röd båt, nämligen Viking Lines nybygge. Fartyget som just nu håller på att byggas vid Xiamen Shipbuilding Industry Co. för leverans i början av 2021. Hon designas för kvällsavgång från Stockholm till Åbo och kommer därför att ersätta Amorella. Hon beräknas vara mer anpassad för reguljärresenärer och mindre kryssningsinriktad än Viking Grace. Passagerarkapaciteten kommer däremot att ligga på 2800, precis som på Viking Grace. Samtidigt blir antalet lastmeter 1500. Kontraktspriset låg på 194 miljoner Euro.

Viking Line
Copyright Viking Line.

Med detta vill jag önska alla våra läsare en riktigt god jul! På återseende!

/Kim Viktor


Ett svar till “Lucka 24”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: