Isabelle till Riga


Isabelle var på varvsbesök i Nådendal i månadsskiftet mars/april och fick då bl.a. några allmänna utrymmen uppfräschade. Nyfiken som jag var bokade jag en spontanresa strax efter påsk för att få se omvandlingen.


Isabelle låg inne i Värtahamnen och värmde sig i det fina vårvädret.


Jag checkade in i en av automaterna med hjälp av QR-koden i appen, väldigt smidigt.


Eftersom jag reste ensam valde jag en enkel B2-hytt. Jag trodde faktiskt att de skulle ha passat att byta ut mattorna, men nej det var fortfarande Vikings gamla mattor.


Även i korridoren var det Viking Lines inredning som gällde.


Nattklubben Starlight fick ny inredning för ett par år sedan och är numera väldigt fräsch. Här har Viking något att lära sig, mycket bättre än Vikings nya gråa och stela nattklubbar.


Senare på kvällen var det uppträdande med mongoliska cirkusartister riktigt bra och underhållande. Även det bulgariska bandet som spelade var duktiga.


Princess Anastasia i Frihamnen, resan efter var en specialkryssning under Valborg med besök i Riga utöver de ordinarie hamnarna.


Den första middagen blev i nyrenoverade Chef’s kitchen, wow så läcker inredning. det enda märkliga är att Tallink ska envisas med att ha ett eget koncept på Isabelle, när menyn är i princip identisk med Grill house på övriga fartyg.


Maten smakade bra, med bl.a. Quesadillas.


Solnedgång bakom den vajande lettiska flaggan i aktern.


Så har vi nästan kommit fram till Sandhamn. En av de trevligaste sakerna med Riga-linjen är att man just får gå igenom Sandhamnsleden och därmed lite andra vyer än de vanliga finlandsfärjorna.


Skötkobben belägen väster om Sandön.


Arkaden utanför supermarket med Baltic Queens gamla fåtöljer.


Det blev specialfrukost i Dining Room. De har i år igen höjt priset till 187 kronor, men de är det värt för att få avnjuta sin frukost i lugn och ro.


Utbudet vad som vanligt utmärkt med allt från rom och smetana till färskpressade juice, pajer och flera exklusiva skinkor.


Dining Room hade också renoverats och blev riktigt lyckad, betydligt mer gemytlig jämfört med tidigare.


På väg in till Riga hittade jag bulkfartyget Imavere byggd 2012.


I kolhamnen var det full rulle, med bl.a. Navios Southern Star.


Bulkfartygen var i klar majoritet denna dag. Inte så märkligt då bulkfrakten står för 65% av allt gods som hamnen hanterar.


Nederländska Frisian Sping.


Väl framme i Riga tog jag en promenad längs kanalen som går runt gamla staden.


”Tre bröder”, vilka är byggda på tre olika sekel (1400-, 1600- och 1800-talet).


En ER2 byggd i Riga på 70-talet.


På järnvägsmuseet fanns det fler skönheter.


Rigas svar på Kungsträdgården. 😉


Isabelle låg och väntade på mig vid passagerarterminalen. Dagen efter skulle årets första kryssningsfartyg (MSC Poesia) komma till staden. Riga är inte en lika stor kryssningsdestination som Stockholm, men välkomnar ändå runt 80 000 kryssningsgäster årligen (mindre än en fjärdedels av Stockholms antal).


En A-hytt som har fått ny matta.

DSC_0463 - kopia
Lobbyn utanför receptionen och supermarket.


Sea side café har behållit sitt ”Vikinganamn” och inte blivit Fast lane än.


En annan gammal goding från Viking Line är Tapas & Wine. Lite roligt är det att Viking Line har tagit bort alla Tapasbarer ifrån sina fartyg, men Isabelle har den kvar.


Puben


Trevligaste stället ombord är Skybar på däck 11. Tyvärr är det möjligt att räkna antalet skybar/panoramabarer på Östersjöns färjor på en hand nuförtiden.


Nya Vuoksi Maersk byggd förra året.


Banier har precis tagit lots. Kvällen fortsatte för mig med middag i caféet (där man fortfarande får väga maten) och sedan underhållning i starlight.


Nästa morgon har vi passerat Revengegrundet, med Grönskär och Sandhamns Stångskär i bakgrunden.


Tviskäret utanför Sandön.


Madam har lämnat Sandhamn på morgonturen till Stavsnäs.


Buffétrestaurangen med det sedvanliga kaoset.


Kraftig gir för Baltic Princess på Trälhavet.


Något oväntat var det många flyttfåglar som hade valt att rasta på Isabelle över natten, bl.a. denna vattenrall. I vanliga fall en skygg fågel, men idag satt den och spanade ut över ett folkrikt akterdäck.


Så var vi tillbaka i Värtahamnen efter 40 trevliga timmar ombord på Isabelle. Hon är ett fortsatt trevligt fartyg att resa med och om Tallink fortsätter att sköta om henne kommer hon nog gå kvar här ett bra tag till.

Som vanligt avslutas det hela med en film från kevpa:

Med vänlig hälsning
/Kim Viktor

,

4 svar till “Isabelle till Riga”

  1. Wow, bara wow. De nya utrymmena som just renoverats ser fantastiska ut! Åkte me henne dagen innan hon skulle till Nådendal, och har några hundra bilder från varje hörn haha. Hade som mål att hitta någonting med Viking Lines logotyp på och jag hittade två! Tack för fina bilder. Skulle vara kul att åka med någongång. 🙂

    Gilla

  2. Trevligt att följa er. Måste säga att dessa blåa viking mattor är dem fulaste som finns..

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: