Viltbord på Eckerö


I helgen var jag ute med tre vänner på Eckerö linjens viltbord. Vi åkte klockan 07.30 från Cityterminalen i Stockholm och kom upp till Grisslehamn redan vid 9, vilket gjorde att vi kunde fotografera Eckerös ankomst. Incheckningen hade förändrats sedan sist jag åkte, nu är det incheckningsautomater som gäller. Jag måste säga att det vara riktigt skönt att slippa de långa köerna som uppstod i terminalen tidigare. Ombord lyssnade vi på lite underhållning och åt en lunch i cafeterian. Till Åland anlände vi vid 13 lokal tid. Här väntade en 2 mil lång vandring upp förbi Käringsund till Långöjen längst ut på Västerön, den västligaste punkten på Ålands fastland. Efter denna långa promenad var vi välförtjänta av ett viltbord ombord på Eckerö. För mig har det blivit en tradition att åka med Eckerö minst en gång varje höst för att just få smaka det fantastiska viltbordet. Buffén var lika bra i år tidigare med många goda rätter. För mig är renkalvslevern och den lättrökta hjorten mina favoriter. Glass med hjortronsylt till efterrätt blev pricken över i:et. Viltbordet är något dyrare än den normala buffén, 310 kronor om man förbokar. Jag tycker att den är värd varenda krona.

Ha det gott!
Kim Viktor


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: