Lucka 2 M/S Georg Ots


Julkalendern med Tallinks fartyg fortsätter, idag med Gerog Ots.

Efter att Estonian shipping comapny (ESCO) tog över Tallink 1991 (71% av aktierna), valde ESCO att marknadsföra deras fartyg Georg Ots som Tallinkfartyg. Hon fortsatte som tidigare att gå mellan Helsingfors och Tallinn. Under våren 1993 fick Gerog Ots en kraftig ombyggnad i finska Kotka. Från att tidigare endast ha plats för 14 bilar, kunde hon nu frakta 150 personbilar. För Tallink var hon i trafik fram till 2000. Därefter fick hon några ytterligare på Östersjön som rysk passagerarfärja till Kaliningrad från St Petersburg, innan hon slutligen höggs upp i Kina 2014.

GeorgOts05


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: