Lucka 4 M/S Balanga Queen


Tallinks första rutt utanför Helsingfors-Tallinn var Tallinn-Travemünde som öppnandes 1994 med det chartrade fartyget Balanga Queen. Fartyget har en intressant historia där hon började sin karriär som färja från Miami till Bahamas. Under ett år gick hon även för Birka Line mellan Stockholm och Helsingfors.

Tiden hos Tallink varade i mindre än ett år, tills hon blev ersatt av M/S Ambassador II (ex. Prins Oberon) på Tysklandslinjen. Karriären för Ambassador II hos Tallink blev kort. Hon hann vara i trafik i ungefär en månad innan fartyget fick maskinproblem och lades upp. Samtidigt stängdes rutten ner till Tyskland ner.

Balanga Queen fortsatte som kryssningstrafik i Karibien under namnet Discovery Sun fram tills 2012, då hon kördes upp på stranden.

Balanga_Queen
Copyright Tallink.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: