Lucka 5 M/S Meloodia


I början av 1996 hade Tallink 6 olika fartyg mellan Helsingfors och Tallinn, för att möta den ökade efterfrågan överförde ESCOs sitt fartyg Mare Balticum från Estline till Tallink (ESCO var storägare i båda).

Fartyget byggdes som Diana II 1979 för rederi Slite och gick den mesta av hennes tid hos Viking Line mellan Kapellskär-Mariehamn-Nådendal. Nordström & Thulin köpte fartyget 1994 och satte in henne mellan Stockholm-Tallinn i slutet av året.

När hon kom till Tallink hade konkurrensen på Helsingfors-Tallinn ökat med både Viking, Silja och Eckerö som expanderade. Därför minskade även Tallinks marknadsdel och under 1996 låg den på 37 procent.

Meloodia var insatt mellan Helsingfors och Tallinn fram till 2007, då hon ersattes av Star. Idag är hon ombyggd till ett logementsfartyg.

Meloodia05
Copyright Tallink.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: