Lucka 6 M/S Normandy


År 1997 minskade många av rederierna trafiken mellan Helsingfors-Tallinn, t.ex. Viking Line använde bara Cinderella på rutten och Silja Line bytte ut Silja Festival mot Wasa Queen. Detta gav Tallink en god chans att sno flera marknadsandelar. Därför chartrade Tallink Normandy ifrån Rederi Gotland för sommarsäsongen 1997. Hon hade tidigare gått för Stena mellan Southampton och Cherbourg, men låg vid detta tillfälle upplagd. Precis som Meloodia sattes Normandy in på dygnskryssningar från Helsingfors.

Fartyget var dock bara en tillfällig lösning, eftersom hon saknaden den isklassning som behövs för finska viken. Med sina 149 meter i längd och 17 000 gross tonnage var fartyget Tallinks största hittills. Efter sin korta karriär hos Tallink togs hon över av Irish Ferries, för vilka hon gick tills hon skrotades 2012.

Normandy01
Copyright Tallink.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: